Spor Okulları

Tenis Çocuklara Ne Kazandırır?

* Çocuğun beden dengesinin gelişimini sağlar, 
* El,kol,göz koordinasyonu gelişir ve buna bağlı olarak motor gelişimi ilerler,
* Bireysel ve grup oyunlar ile çocuğa farklı sosyal deneyimler yaşaması için imkan sağlar,
* Çocuğun dikkat ve odaklanma becerisini geliştirir,
* Vücuda alınan oksijenin kaslar tarafından verimli olarak kullanılmasını sağlar,
* Çocukta sorumluluk anlayışı ve çalışma disiplini kavramı gelişir, 
* Günümüzde çok sık rastlanan obezite,dolaşım bozukluğu gibi daha çok hareketsiz yaşama bağlı hastalıkların önlenmesine yardımcı olur,
* Küçük yaşlarda tenise başlayan ve bunu yaşam şekli haline getiren çocukların ileri yıllarda kas,kemik,kalp gibi rahatsızlıkların diğer bireylere oranla daha az olacağı uzmanlarca söylenmektedir,
* Bir işi başarabilme,bir aktivitenin içinde olmak kendilerine güven kazandırır ve güven eksikliğinin neden olduğu daha önceki başarısızlıkların giderilmesine yardımcı olur,
* Stres,kaygı,depresyon,sıkıntı gibi psikolojik kaynaklı sorunlarla daha kolay başa çıkma becerisi kazanır,
* Sosyal çevresi ile daha iyi ilişkiler kurnasına ve sosyalleşmesine yardımcı olur.Agresif tavırlardan uzak,uzlaşmacı bir kişilik gelişimine yardımcı olur, 
* Enerjilerini tenis oynayarak atan çocukların ders başarılarının yükseldiği görülür,
* Yılmamayı ve sürekli mücadele etmeyi öğretir,

 

TENİS EĞİTİMİ ,ÇOCUKLARDA UZUN VADELİ VE KALİTELİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI GEREKTİRİR.GELİŞİM DÖNEMİNİ YAŞLARA GÖRE SAFHALARA BÖLMEKTEYİZ VE HER SAFHANIN KENDİNE HAS ÖZELLİKLERİ VARDIR.

4-10 yaş : Eğlence içerikli tenis temel eğitimi
10-13 yaş : Antrenman yapmasını öğrenme
13-17 yaş : Yarışma yapmasını öğrenmek
17 yaş ve üstü : Kazanmayı öğrenmek

Çocuklarınıza tenis eğitimi mutlaka aldırın,tenise başlamaları için zaman kaybetmeyin,biraz daha büyüsün veya yaz gelsin başlatırız demeyin.Tesis olarak konforlu durumdayız. Çocuklarınızın tenisi öğrenmelerini görmek ve gelişimlerini izlemek ,sizleri ve çocuğunuzu çok mutlu edecektir.
ANNE ve BABA OLARAK ÇOCUĞUNUZUN BU BECERİLERE ERKEN YAŞLARDA TENİS OYNAYARAK SAHİP OLMASINI İSTER MİSİNİZ ?
O HALDE NE DURUYORSUNUZ ,HEMEN TUTUN ÇOCUĞUNUZUN ELİNDEN ,KORTLARIMIZA GELİN ,ÇALIŞMALARA KATILIN!

Neden Yaz Spor Okulları?

Baharın yavaş yavaş kendini göstermeye başladığı bu günlerde, “neden yaz okulu” konusunu hakkında bir yazı yazmak istedik. Malum yaz okulları kayıtları başladı ve iyi okullara kayıt yaptırmak için erken davranmak herşeyde olduğu gibi yaz okulunda da önemli.
 
İçinizden, “bizim zamanımızda yaz okulu mu vardı?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet bizim zamanımızda yoktu ama bizim zamanımızda özel okul da yoktu, parti evleri de yoktu, 4 yaşında drama dersi almak da.

Yaz Spor Okulları tam olarak nedir?

Yaz okulu aslında önce yaz tatilinde 3 ay boyunca, evde çocuklarına yetemeyen aileler tarafından tercih edilmeye başlanmış ancak seneler içinde, ailelerin yaz okullarındaki kazanımları fark etmeleriyle, gereklilikten dolayı tercih edilen bir okul olmaya başlamıştır.
Okul öncesi yaşlar için yaz okullarındaki temel amaç, çocukların eğlenerek vakit geçirip sosyalleşebileceği, oyunlar oynayarak çeşitli spor dallarını öğrenmelerini, gelişimini amaçlar.

Peki Yaz Okulu Ne Kazandırır ?

– Çocukların birarada vakit geçirmesi, birbirlerine destek olmayı, paylaşmayı ve arkadaşlık kavramlarını pekiştirir.
– Sorumluluk duygusu, özgüven ve unutulmayacak bazı anılara sahip olurlar
– Spor, çocuklara sağlıklı bir vucut, takım çalışması ve disiplin aşılar.
– Çocukların ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanları keşfetmelerine / keşfetmenize yardımcı olur.
– Maceracı ve araştırmacı yönleri ortaya çıkar.
– Birçok yaz okulunda öğretmenler, belirli konularda sıradışı becerisi olan çocukları tespit edip, isteğiniz üzerine profesyonel spor kulüplerine yönlendirme yapabilmektedir. 

Yaz Okulu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çocuğunuzu yaz okuluna göndermeye kadar verdiyseniz, sıra okul seçerken nelere dikkat etmeniz konusuna geliyor.  Özel okul seçerken nasıl bazı kriterlere dikkat ediyorsak, yaz okulu için de aynı şey geçerli.
– Öncelikle yaz okulunun, konusunda ne kadar başarılı olduğunu araştırın.
– Okulun fiziksel imkanlarına bakın. Burada çocuğunuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, güvenli ve hijyenik bir ortam olması önemlidir.
– Yemek menüsünü inceleyin.
– Okulun ve ilgilendiğiniz branşların öğrenci kapasitesine ve yoğunluğa dikkat edin. Çok kalabalık bir ortamda çocukların kontrol ve çocuğunuzla yakından ilgilenme fırsatı pek olmayacaktır.
– Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı. Bu noktada yüzme, tenis gibi bireysel sporlarda ideal olan, küçük yaş grubunda 3-6 kişilik gruplar, büyük yaş grubunda 10-15 kişilik gruplardır. Futbol, basketbol gibi takım sporlarında öğretmen başına 10-15 öğrenci olabilir.
– Spor hocalarının, konularında eğitim almış kişiler olması avantajdır.
– Yaz spor okullarının amacı çocuklara spor branşlarını sevdirmektir. Bunu yaz okullarının oyunlaştırarak çocuklara sunması gerekmektedir. Programın temelinde oyun olduğundan emin olun.
– Yüzme için Hepatit A aşısını yaptırmanız tavsiye edilir.
– Yaz okullarındaki spor hocalarının çocuklara yaklaşımı sevecen ve spor branşlarını sevdirecek, özendirecek yapıda olmalıdır. Aşırı disiplinli ve sert mizaçlı bir spor hocasından, Yaz Okulu için kaçınılmalıdır. Bu tutum, çocuğunuzu ürkütüp, seveceği bir spordan soğumasına bile neden olabilir.